0
Apr 17 2015
Reteta briose cu ovaz si banane

 

Briose cu ovaz si banane, reteta simpla si gustoasa, pentru copii mai mici si mai mari!

Cui nu ii plac briosele? Sunt delicioase, pufoase si au o  forma simpatica, care ii atrage pe cei mici. Sunt perfecte pentru o gustare rapida sau pentru desert.

Eu am incercat aceasta reteta de briose cu ovaz si banane cand avea Stefan 1 an si a fost un mare succes, mai ales ca el e un mare fan al bananelor. :)  Aceste briose cu ovaz si banane nu contin zahar, ci miere, si nici oua – acesta este un aspect important pentru mamicile ale caror copii sunt alergici la oua, cum e si cazul lui Stefan.

 

Briose cu ovaz  si banane

- reteta fara zahar si fara oua -

Ingrediente briose cu ovaz si banane*

  • 25 g unt fara sare
  • 3 lingurite de miere
  • 2 banane coapte, mari
  • 100 g faina
  • 60 g fulgi ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita scortisoara
  • 75 ml lapte

*(pentru 8-10 briose cu ovaz si banane)

Preparare briose cu ovaz si banane

Am topit untul si mierea intr-o craticioara. In alt castron am amestecat toate ingredientele solide. Am zdrobit banana cu o furculita si am amestecat-o cu mierea si untul. Apoi am adaugat acest amestec si laptele peste ingredientele solide, amestecand usor.

Intre timp am incalzit cuptorul la 190? C si am aranjat formele din hartie pentru briose,  intr-o tava. Am umplut formele din hartie, le-am bagat in cuptor si am asteptat cu nerabdare cele 20 de minute recomandate, pana ce frumoasele noastre briose cu ovaz si banane s-au rumenit si au devenit tari.

Daca vei incerca reteta noastra de briose cu ovaz si banane sunt curioasa cum ti-a iesit si in cat timp au disparut briosele din farfurie! :) Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

5 comments on “Briose cu ovaz si banane – reteta pentru copii

  1. Tocmai am facut si le-am lasat vreo 40 de min si au ramas crude in interior.

  2. Gabriela Ivanescu on said:

    Imi pare rau ca nu ti-au iesit, Irina. Din coincidenta, si eu le-am facut din nou in seara aceasta, pentru maine dimineata la micul dejun :) Ale mele au crescut foarte frumos dupa mai putin de 20 de minute in cuptorul electric. Incearca sa le lasi sa se raceasca si gusta-le pe urma. Nu vor iesi ca si briosele clasice oricum , dar sunt mult mai sanatoase :)
    Gabriela

  3. Buna seara, fara miere, praf de copt si bicarbonat ar iesi briosele? As putea adauga altceva? Vreau sa fac pt bebe 9 luni…

  4. Gabriela Ivanescu on said:

    Draga Ana, la miere cred ca ai putea renunta, dar nu cred ca ai putea inlocui praful de copt si bicarbonatul cu altceva, din pacate. Mai asteapta sa faca bebe 1 an si pe urma poti incerca reteta aceasta :)

  5. Am f?cut azi.. Super delicioase, a pl?cut tuturor, s-au copt dup? 40 Min, singura problema ..s-au lipit exagerat de hârtia de brio?e , desi is de calitate si am mai f?cut brio?e , dar n-am mai întâlnit problema asta…
    In rest..super bune. Mul?umim de re?et?!